Sean Kelly 2012Sean Kelly- Vielsalm-Belgie zaterdag 4 augustus.


Een fantastische dag. Ditmaal stonden Frank en Alexander aan de start van de Sean Kelly. Frank pakte (naarmate de tocht vorderde), ieder klimmetje bijna 2 keer zodat we op het 'vlakke' en vals plat samen lekker door konden trekken.. De Wanne ging erg lekker en Alexander lag nog maar kort achter op Frank. Daarna kwam Frank los en liet iedereen zijn achterwiel zien bij de pittige en soms ook lange klimmen. En natuurlijk de grandioze afdalingen, met de kin op het stuur en kont omhoog met snelheden boven de 70 km/p uur naar beneden knallen.....kicke!

Vrijdag in de namiddag vertrokken we al. We hadden een mistery hotel geboekt in Maastricht voor 30Euri incl. ontbijt….dit bleek de Golden Tulip te zijn naast het MVV stadion. In dat stadion is een WOK gevestigd, het tapijt richting het lopend buffet was dus redelijk uitgesleten toen we uitgegeten waren. Een perfect begin van het weekend. Zaterdagmorgen rond 8 uur zaten we pas aan het uitgebreide ontbijt…lekker relaxed, het is immers een toertocht en starten kon tot 10uur. Na het ontbijt nog een dik half uur in de auto naar het kloppend hart van de Ardennen…Vielsalm. Exact om 10uur gingen we van start.

Deze tocht verveeld nooit. Het is wel een van de pittigste die er in de Ardennen te vinden is. Werkelijk elk klimmetje moet genomen worden, zodat na een tijdje het sap aardig uit de benen vloeit.
Het extra lusje (Col de Rideaux) brak Alexander aan het eind een beetje op. Lof voor de Vlaamse Wielrijdersbond, wat een sfeer, wat een ambiance.....een fietsfeestje, voor 6 Euri word je de hele dag in de watten gelegd met een groot aantal rustposten onderweg en een leuk geschenk na afloop! Met 6.738 deelnemers mag het inmiddels tot een van de grootste toertochten van België worden beschouwd. Vorige week kwamen we in de Ardennen een fietsmaat van Webtrainer tegen, nu liepen we Frank Hut uit Zeewolde bij de laatste post tegen het lijf.
Op de terugweg in de Nu-Swift bus waren de spieren aardig aan het tegenstribbelen….aiai..kramp. Dus zondag moest er uitgereden worden in de herstelzone.
Zondag stond ik dus al weer om 8uur paraat bij het Baken om mij bij de WTCers aan te sluiten. Bij Achterveld (na 35km) liep de hartslag op en besloot ik met Michiel af te slaan en het tempo iets te temperen. Via Amersfoort/Almere terug naar Zeewolde. In Almeerderhout nog even een koffiestop op het zonnige terras bij mijn moeder. Om 12 uur en 100km op de teller draaide we Zeewolde weer in.

Dank aan de sponsor Nu-Swift.
Alexander
 

Ogenblik a.u.b. ...