WE DID IT- Beachchallenge /uitslagWorlds longest beachmarathon 2012 zit er weer op.
8 mannen gingen de strijd aan met de natuur: zee, zand, water en (oosten)wind.

Het was weer een topevenement met alles erop en eraan. De hele week stond de wind vanuit de Zuid-west hoek, ideaal dus...maar op de dag van de race stond hij vanuit het oosten.....dat maakt het altijd spannend, net zoals de altijd veranderende zand/strandomstandigheden. 132,5 kilometer hadden we voor de boeg. Om klokslag 9.00uur gingen we van start in Hoek v Holland voor een enkeltje Den-Helder. Frank & Michiel vanuit pole position, op onderstaande foto rijden ze in de kopgroep (onder de 2e windmolen vanaf rechterzijde). Van de bijna 1000 deelnemers zouden er 200 de finish niet halen.

Frank stond met weinig ambitie aan de start, zijn trainingsintensiteit staat (voor zijn doen) op een laag pitje. Desondanks stond hij samen met Michiel in de voorste gelederen bij de start. Na het startschot kreeg Frank een pedaal in zijn scheenbeen, met een diepe wond tot op het bot als gevolg....ondanks dat (volgepompt met adrenaline waarschijnlijk) reed hij de hele tocht uit....met het bloed in zijn schoen. Helaas kreeg hij 2km voor de finish een lekke band waardoor hij een groep van 30 man voor moest laten gaan. Maar nog steeds een knappe 100ste plek. Na de finish is hij met Aart Karssen (onze begeleider van de dit weekend) een dokterspost in Den-Helder gaan opzoeken...na een aantal hechtingen kon hij zich weer vervoegen in de voetbalkantine bij de finish (toen was inmiddels iedereen binnen en hadden de erwtensoep al op en waren op het bier overgeschakeld). Frank kwam na 4 uur en 45min binnen.

Michiel had als doel een half uur sneller te rijden.....Nou dat is hem gelukt!! Vorig jaar nog 6u 47....Dit jaar een toptijd 5 uur en 19 minuten....1,5 uur sneller dan vorig jaar. Top Michiel.....maar een half uurtje achter Frank.

Broer Max kwam ook alweer kort daarachter ( 5uur 31) over de finish rollen met zijn hagelnieuwe strandbike...mooie prestatie Max. Ingrid (Max zijn vrouw), ook bedankt voor het brengen en halen van de mannen in de 2e auto. We zijn ook benieuwd naar de foto's die je van ons hebt gemaakt.

Ook Rob v Zetten ging de uitdaging aan en was door enkele WTCers (en Aart) gespot op het parcours, met zijn rugklachten binnen de 6 uur binnenrollen (5u 58min) is ook een applaus waard.

Eric Woltheus heeft een doel voor volgend jaar....net binnen de 6 uur finishen. Daar kwam hij net een paar minuten voor tekort....klasse tijd Eric 6uur 6 min. Reactie Eric: Laatste weersvoorspelling was een zuiderwind, kracht 3 á 4.Het werd een oost zuidoost windje 2 á 3.Dan maar weer ouderwets op de benenkracht. Doel was binnen de 6 uur. Het waren zeven minuten langer als gevolg van een heftige krampaanval op 80 km. Even een stukje lopen dan maar om er vervolgens weer volop tegen aan te kunnen. Mooie eindtijd, dik tevreden met een persoonlijk record, verbeterd met een kwartier t.o.v. 2010 en 1 uur en een kwartier t.o.v. 2011. Volgend jaar opnieuw? Alleen als er een stevige zuidwester staat! Het is gewoon een end.

Henk los onze bijna 65 jarige!! ga er maar aanstaan....Henk is duursport specialist op de schaats (meervoudig Weissensee/finisher) en inmiddels ook al jaren op de fiets klokte 6.26uur. Strakke tijd hoor Henk.

Alexander had de vuurdoop. Wel wat pech gehad met na 5km een afgerukt linkerschoenplaatje en 40km rijden met een forse slag in de achterband (kanvas aan gort), gelukkig kon Aart in IJmuiden (na 63km) hem rond 13.00uur met een nieuwe buitenband helpen. Daarna volle bak gereden en veel tijd goedgemaakt. Net na half vier binnen in 6uur 38min.

Jan-Willem sloot de rij in 6uur 46 en kon direct aan de biertafel aanschuiven....het bleef nog lang gezellig.....
Volgend jaar is in ieder geval Sjors er ook weer bij.

Dank aan Aart Karssen (begeleiding), die vanaf zaterdagmiddag voor ons in touw was. Super Aart!!!
En dank aan Nu-Swift-Brandbeveiliging uit Arnhem voor sponsoring van de begeleidingsauto.

Nieuwe afspraak is de Rabobank Beachchallenge in Scheveningen op zaterdag 17 november....maar dat is maar een kort stukkie (38 km-appeltje-eitje)....maar wel met een hartslag die constant in het rood drukt.

Foto's volgen later deze week op de site.

100      4:45:35   27.312   Frank Scheffer                 Den Dolder
257      5:19:15   24.432   Michiel van Ramselaar      Harderwijk
307      5:31:04   23.560   Max van Ramselaar          Harderwijk
426      5:58:46   21.741   Rob van Zetten                Zeewolde
457      6:06:56   21.257   Eric Woltheus                   Zeewolde
511      6:26:27   20.183   Henk Los                         Zeewolde
545      6:38:36   19.568   Alexander Veerman          Zeewolde
578      6:46:32   19.186   Jan Willem Schlotter         Zeewolde
 

Ogenblik a.u.b. ...