Rabobeach Challenge 2012 Scheveningen

Twee weken na de megastrandbike race HoekvHolland-DenHelder, stond er alweer een strandrace op het programma.

Ditmaal was het deelnemersaantal WTCers gehalveerd. Met Frank Scheffer, Sjors Lodewijk, Michiel v Ramselaar en Alexander Veerman stonden we aan de start.

Frank was vandaag 'haas' van Michiel. Hij was zeer tevreden over Michiels fietscapaciteiten....maar bij het loopwerk verloor hij heel veel plaatsen. Intervaltraining is hier op zijn plaats.....dan is een top 100 plaats de volgende keer makkelijk haalbaar. Onvoorstelbaar dat Ramses voor de 7e achtereenvolgende keer weer winnend afsloot. Waar andere/de meeste honderden meters lopend moeten afleggen, stapt Ramses gewoon op de fiets en rijdt fluitend weg.

De race ging vandaag maar over een kleine 38 km, dus niets indelen.....volle bak....met hartslag 180 rennend naar de vloedlijn en dik een uur zorgen dat hij in het rood blijft, na een tijdje komt het melkzuur uit de oren en na afloop een lekkere bloedsmaak in de mond en het befaamde hoestje na afloop (welbekend bij de schaatsters na de 1500mtr).

Het strand was zwaar deze editie. Heel veel gereden door de vloedlijn, zeiknat dus en onder het zand. Op de terugweg wind tegen en veel ribbelzand waar je na een tijdje poepieflauw van wordt. Maar na de finish ben je dat al weer gauw vergeten.

Er stonden ook enkele prominenten aan de start. Bauke Mollema, Sebastiaan Langeveld en Rob Harmeling. Zag ook toevallig nog de vroegere zwemleraar van de TVZ (Hartger Vrijheid) met een hele nette 94ste plek in de uitslag. Ook Ruben Vellema kwamen we bij de start tegen. Marleen (winnaar boswachterrit), die in het verleden al een paar keer heeft aangesloten bij tripjes van de WTC naar o.a. LBL, deed ook mee met haar partner en reed een keurige klassering (28ste bij de vrouwen).

Jammer dat commercie dit mooie evenement begint te overschaduwen. Voor 25 Euro inschrijfgeld mag je wat verwachten. Twee weken geleden werden we daarvoor in de watten gelegd. De hele dag waren overal vrijwilligers in de weer, 2 rustposten met eten/drinken en na afloop een kom soep.
Nu was het met 2 dixies voor 1000 deelnemers niet echt mogelijk normaal naar het toilet te gaan en bij ondernemers werdt je geweerd. Daarnaast 1 banaan onderweg en na afloop geen goodybag meer.

De volgende afspraak is in Noordwijk op zondag 16 december. Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk.
Uitslagen:
Frank Scheffer, (Haas)  plaats 124 36:13 42:39 1:18:51